fbpx
Een video boodschap maken | Alles wat u moet weten & handige tips!
Video boodschap

Een video boodschap is een hele andere soort video dan de productie van bijvoorbeeld een bedrijfsfilm of huwelijksaanzoek. Een video boodschap maakt men meestal om een specifieke reden. Het woord zegt het eigenlijk al, de bedoeling van een dergelijke video is het afleveren van een bepaalde boodschap.

Wat die boodschap precies is kan enorm verschillen per situatie. Zo kan een video boodschap een goed idee zijn om iemand te feliciteren, maar ook om iemand bijvoorbeeld ergens voor uit te dagen of simpelweg iets op een unieke manier te delen met iemand.

Een video boodschap laten maken hoeft totaal niet duur te zijn! Daar waar voor de productie van een bedrijfsfilm bijvoorbeeld vaak uren aan opnames nodig zijn, kan een video boodschap al met een paar simpele edits geregeld worden. U kunt zelf uw boodschap opnemen en de videomontage aan ons overlaten, maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld uw boodschap met één van onze cameramannen op te nemen op een unieke locatie.

Heeft u geen behoefte aan meer informatie, maar wilt u zo snel mogelijk uw eigen video boodschap laten filmen of monteren? Vraag dan meteen een gratis offerte aan! Wilt u uzelf alle mogelijke kosten besparen en het helemaal zelf proberen? Lees dan vooral even verder om in ieder geval gebruik te maken van alle waardevolle tips die we u in dit artikel meegeven!

Inhoudsopgave

– Video boodschap, welke soorten zijn er?
– Zelf maken of uitbesteden?
– Unieke locaties voor uw video boodschap
– 5 waardevolle tips
– De keuze is aan u!

Video boodschap

Video boodschap, welke soorten zijn er?

Een video boodschap laten maken kan zoals gezegd op veel verschillende manieren. Waar u natuurlijk benieuwd naar bent is wat in uw situatie de meest geschikte optie is.

Als eerst is het handig als we ons even afvragen: Om wat voor soort boodschap gaat het in mijn geval? En ben ik de enige die een boodschap gaat afleveren? Of komen er meerdere mensen voor in dezelfde boodschap.

Als we voor onszelf een antwoord hebben op deze vragen kunnen we eenvoudig verder kijken. Hieronder gaan we dieper in op een aantal soorten video boodschappen. 

Video boodschap felicitatie

Een video boodschap is vooral een erg populair middel om vrienden of familie mee te feliciteren. Een erg leuke optie is dat verschillende familieleden en vrienden van iemand zelf een boodschap inspreken. Dit kan eenvoudig thuis op de bank, maar dit kan ook op een uitgebreidere manier op een unieke locatie.

Op unieke locaties gaan we later in dit artikel verder in. Voor nu is het belangrijk om in ieder geval te weten dat een video boodschap maken als felicitatie vrijwel altijd een leuk extraatje is voor iemand! Bij deze mogelijkheid bent u dus niet de enige die een boodschap inspreekt, maar komen er ook anderen in voor. Alle boodschappen worden vloeiend en netjes achter elkaar geplaatst. Uiteindelijk ontstaat er een geheel van een aantal mensen dat de persoon in kwestie op een leuke manier feliciteert. 

Heeft u wat meer te besteden en wilt u heet graag wat unieker aanpakken? Dan kan een video boodschap als felicitatie ook op een hele andere manier in elkaar worden gezet. Het achter elkaar plakken van diverse personen die iemand feliciteren is eigenlijk de meest klassieke manier.

Wilt u er graag wat uitgebreiders van maken? Dan kan een video boodschap felicitatie ook dusdanig worden gedaan dat er bijvoorbeeld ergens buiten iets wordt georganiseerd.

In dat geval is de video zelf niet meer “het belangrijkste”, maar gaat het eigenlijk om een verrassing op een locatie. De video is een extra verrassing die de persoon later te zien krijgt. Een leuk idee kan bijvoorbeeld zijn om door middel van lichtletters buiten een tekst neer te zetten. Onze filmploeg kan hier vervolgens mooie beelden en een mooie felicitatie video van maken. Door middel van drone beelden kunnen wij uw video extra spectaculair maken!

Video boodschap

Video boodschap uitnodiging

Een video boodschap als uitnodiging is de moderne, nieuwe en unieke manier van het sturen van een uitnodiging op papier. Deze optie is met name een leuk idee als u bijvoorbeeld een feestje te vieren hebt, een bruiloft aan het plannen bent of zelf een andere soort bijeenkomst aan het organiseren bent.

In een uitnodigingsvideo is het erg belangrijk dat de persoon of personen om wie het gaat in de video voorkomen. Wilt u een uitnodigingsvideo maken voor uw bruiloft? Zorg dan dat de bruid en bruidegom samen in beeld zijn tijdens het uitnodigen. Is het bijvoorbeeld nog een verrassing voor één van de betrokken personen? Zorg dan in ieder geval dat de ander in beeld komt.

Belangrijk om de sfeer meteen mooi en pakkend te maken is dat zo’n video in de juiste omgeving wordt opgenomen. Een uitnodigingsvideo opnemen met in een pak naast een tafeltje waar de ringen op staan is bijvoorebeeld een toepasselijk idee. Denk hier dus goed over na!

Wanneer u een video boodschap gaat maken als uitnodiging zijn er in principe 2 mogelijkheden: Namelijk het maken van 1 algemene uitnodigingsvideo, of het maken van veel verschillende persoonlijke video boodschappen.

Deze keuze hangt maar net af van wat u liever heeft. Is het de bedoeling dat er honderden gasten langskomen en heeft u niet erg veel tijd? Dan kan 1 algemene video boodschap die naar iedereen wordt opgestuurd of los wordt gedeeld een goed idee zijn. Wilt u familieleden en vrienden liever persoonlijk aanspreken? En bent u bereid de nodige uren in uw video boodschap te steken? Dan kan het leuk en persoonlijk zijn m in dezelfde setting ieder gezin 1 voor 1 uit te nodigen. De keuze is dus volledig aan u!

Video boodschap

Video boodschap bekende persoon

De laatste ‘soort’ video boodschap die we behandelen is een boodschap van een bekende persoon, oftewel een influencer. Een video boodschap als deze kan in sommige gevallen als u niet over de juiste contacten beschikt nog best een lastige opgave worden. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden via waar het het best waard is een poging te doen. Zo worden berichten die via Instagram naar bekende personen worden gestuurd nog best vaak gezien door hen.Ook als influencers niet reageren op uw vraag is de kans groot dat ze het wel lezen. Zorg daarom dat u anders bent dan anderen in de manier waarop u uw verzoek overbrengt! ‘Gewone’ verzoeken om video boodschappen ontvangen ze immers dagelijks.

Verder is de impact van een klein budget ook groot. Kunt u wat missen tegenover de video boodschap? Biedt deze beroemdheid dan het bedrag dat u kunt missen. In veel gevallen zal dit ze net over de streep trekken. Niet omdat iedere influencer alleen geld wil, maar vooral omdat met een grote bekendheid videotjes wel eens kosten met zich mee kunnen brengen. 

Verder helpen wij u ook graag aan een video boodschap van een influencer! Geef bij uw offerte aanvraag gerust aan welke van de influencers waarmee wij samen werken u graag terug zou zien in uw video boodschap. Daarnaast kunt u voor vragen op dit vlak ten alle tijden contact met ons opnemen!

Een video boodschap van een bekende persoon kan in vrijwel alle andere soorten video boodschappen worden verwerkt. Met name als u iemand wilt feliciteren kan het een leuke verrassing zijn als zijn of haar idool voorkomt in de video. 

Video boodschap

Zelf maken of uitbesteden?

Aangekomen bij één van de meest relevante vragen: is het handiger en efficiënter als ik mijn video boodschap zelf maak? Of is het beter om deze uit te besteden? En we kunnen nu alvast verklappen dat dit geen standaard verkoop praatje wordt waarin wij u vertellen waarom u de videoproductie het best aan ons kunt uitbesteden. Wel gaan we u op een realistische manier meenemen in de mogelijkheden en kijken we samen wat in uw situatie daadwerkelijk de betere optie is. 

In principe is het simpel. Wilt u een aantal mensen aan het woord hebben die kort wat zeggen en dit alles achter elkaar geplakt hebben? Dan is het helemaal niet zo spannend om de productie aan ons uit te besteden. Sterker nog, of de persoon die zijn of haar boodschap de telefoon zelf vasthoudt of van een metertje afstand met een camera op een statief wordt gefilmd maakt niet veel uit. Het kan zelfs efficiënter en goedkoper voor u zijn om in dat geval iedereen zijn of haar deel zelf te laten inspreken, dan om naar iedere locatie onze cameraman te laten komen, hem alle spullen te laten klaarzetten en alles te filmen.

Wat u in een dergelijke situatie wel kunt doen is enkel het monteren van deze beelden aan ons overlaten. Wat betreft de kosten komt u dan veel lager uit en we zijn ook nog eens een stuk sneller klaar. Bij de montage zullen onze specialisten de nodige extra’s toevoegen zoals een muziekje op de achtergrond, mooie overgangen en eventuele kleine effecten.

Wilt u een uitgebreidere video boodschap laten maken? Waarbij op unieke locaties wordt gefilmd en alles net wat geavanceerder is? Dan kan het wel een efficiënte optie zijn om de productie hierbij aan onze filmploeg over te laten. Een cameraman inhuren die met u meekomt naar iedere locatie en overal de nodige personen filmt kan leiden tot een prachtig eindresultaat.

Daarnaast is het ook mogelijk dat onze drone piloot op iedere locatie beelden vanuit de lucht maakt. Dit zorgt dat uw video nog pakkender, mooier en spectaculairder wordt!

Uiteindelijk is dus ook hierbij de keuze aan u. Wat is efficiënter en wat komt u beter uit? Wilt u hierover graag sparren met één van onze specialisten? Aarzel dan niet en neem gerust contact op!

Video boodschap

Unieke locaties voor uw video boodschap

Zoals gezegd kan een video boodschap simpel bij u thuis op de bank worden opgenomen, maar u kunt ook kiezen voor een veel uitgebreidere video boodschap. Een vide boodschap waarbij u misschien wel een externe videograaf inhuurt. In dat geval is het een absolute aanrader om de video ook op te nemen op een mooie en unieke locatie.

Stel, u heeft een video waarin 10 tot 20 mensen hun boodschap vertellen. Hoe mooi is het dan als al deze mensen op een prachtige locatie staan? U heeft in dat geval sowieso al de keuze gemaakt om het uit te besteden, betere kwaliteit te laten maken dan als u het volledig zelf zou doen en om ook een uitgebreide mooie edit ervan te laten maken. Het is vooral dan dus zeker de moeite waard om meteen voor een aantal mooie locaties te kiezen. 

Hieronder gaan wij in op een aantal unieke locaties voor uw video boodschap. We delen niet alleen specifieke locaties, maar ook wat algemene locaties die in iedereens geval voor inspiratie kunnen zorgen. Locaties waar ook u zelf niet uren voor in de auto hoeft te zitten!

Langs het water

Komen er veel mensen voor in de video boodschap? Zorg dan dat er een aantal tijdens het inspreken van hun stuk bijvoorbeeld langs het water zitten! Onze videograaf past zich ongeacht waar u het gefilmd wilt hebben aan. Komen er bijvoorbeeld 15 mensen voor in de totale video? Zorg dan dat er 2, 3 of misschien 4 langs het water worden gefilmd. Zo kan er in de video gezorgd worden voor de nodige variatie.

Een aanrader is echter wel dat niet iedereen zich op exact dezelfde plek bevindt langs het water. Wat helemaal mooi zou zijn is als iedereen zich op een hele andere locatie langs het water bevindt. Tijdens de opnames kan onze drone piloot overigens zorgen voor mooie beelden vanuit de lucht. Met name op een unieke locatie langs het water kunnen deze beelden een enorme toegevoegde waarde hebben voor uw video. 

In een natuurgebied

Een mooi natuurgebied is ook een erg goede optie om een aantal van de deelnemers te filmen. Het mooie hieraan is dat ieder natuurgebied natuurlijk zeer uniek is. Een stuk bos is natuurlijk een natuurgebied, maar ook een groot park kan een goede locatie zijn. Door wat groen in de video voor te laten komen zorgt u voor mooie variatie in de beelden. Ook op dit soort gebieden kunnen er vaak mooie beelden vanuit de lucht worden gemaakt. 

Op een gebouw

Vaak geldt: Hoe hoger u zich bevindt, hoe mooier het uitzicht. Een goed idee kan dus ook zijn om een aantal deelnemers op het dak van een gebouw te filmen. Als dat niet mogelijk is kunt u eventueel kijken of er gefilmd kan worden op de bovenste verdieping van een hoog gebouw.

Het gaat er in ieder geval om dat er zich achter de persoon die wordt gefilmd een mooi uitzicht bevindt!

Een specifiek voorbeeld hiervan is de Euromast. Dit is een prachtige locatie om een aantal shots te maken. Een groot voordeel is overigens dat u op 1 specifieke locatie zeker 3 of 4 deelnemers kunt filmen zonder dat de achtergrond hetzelfde is. Dit door simpelweg steeds net een ander standpunt te pakken.

Een ander voorbeeld van een uniek hoog gebouw is de Domtoren in Utrecht.

In een attractie

Het klinkt in de eerste instantie erg wild en het is ook niet de makkelijkste optie uit dit rijtje, maar uw video boodschap opnemen vanuit een attractie is wel zeer uniek! Het is begrijpelijk dat u voor een simpele video boodschap misschien niet een dag naar een pretpark wilt, maar wie de mogelijkheid heeft zou het zeker kunnen overwegen. 

Vindt u deze optie wel interessant, maar is een pretpark net iets te heftig? Dan kunt u altijd even kijken of er bijvoorbeeld een kabelbaan in de buurt is. De kabelbaan van Scheveningen is bijvoorbeeld een goede optie!

Wel is het in dergelijke situaties zo dat u deze beelden natuurlijk zelf met de telefoon moet maken. Het is dus wel belangrijk om deze beelden te maken op het moment dat de achtbaan niet op een wild stuk zit! Doe dit vooral in een rustige attractie om te voorkomen dat uw telefoon uit uw handen vliegt!

Video boodschap

5 waardevolle tips

Een video boodschap maken kan dus op veel verschillende manieren. Er zijn diverse mogelijkheden, van simpel tot aan zeer uitgebreid. Als afsluiter geven wij u hieronder nog 5 waardevolle tips om toe te passen in uw video boodschap!

1. Emoties in de boodschap

Een video boodschap is hoe we het ook bekijken vaak bedoeld om iemand mee te verrassen. Of het nu om een unieke uitnodiging gaat of om bijvoorbeeld een felicitatie. Als u echt wilt dat uw boodschap de persoon voor wie het bedoeld is raakt, dan is het een aanrader om de nodige emoties erin te betrekken. 

Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat u moet huilen op beeld om te zorgen dat de boodschap goed overkomt. Wat we er wel mee bedoelen is dat alle enthousiasme die u erbij voelt ook geuit zou moeten worden!

Als het toch een gevoelig onderwerp is waarbij ook wat tranen vallen, laat die dan ook vooral in de video zitten!

2. Maak het persoonlijk

Hiermee bedoelen we niet alleen (wat sowieso gedaan zou moeten worden) dat u de persoon in kwestie bijvoorbeeld bij de naam aanspreekt. Met persoonlijk bedoelen we echt dat u in de video een stapje verder gaat. Dit is misschien wel de meest waardevolle tip uit dit rijtje. We geven even wat voorbeelden! 

Is de persoon voor wie de boodschap bedoeld is fan van een bepaalde locatie? Neem dan bijvoorbeeld uw boodschap op die locatie op! Is er een specifieke locatie die voor u en deze persoon waardevol is om wat voor reden dan ook? Overweeg het dan vooral om deze locatie te bezoeken voor de opnames. Onze drone piloot kan u in deze situatie extra van dienst zijn door prachtige beelden van de locatie te maken. 

Op deze manier kunt u op nog veel meer inspelen. Draag bijvoorbeeld het shirt van deze persoon zijn of haar favoriete sportclub, vooral als het niet uw eigen favoriet is. Breng het één en ander in beeld, eventueel op de achtergrond, wat voor deze persoon bijzonder is! Hierover kan in iedere situatie worden nagedacht.

3. Zorg voor goed beeld en geluid

Deze tip lijkt voor zich te spreken, maar dit wordt lang niet altijd correct uitgevoerd. Als u de boodschap zelf opneemt, zorg dan dat u goed in beeld bent en goed verstaanbaar bent. Het opnemen van uw boodschap midden in de wind is bijvoorbeeld geen goed idee.

Verder is het belangrijk dat u in de camera kijkt en ook zelf goed zichtbaar bent. Zorg dus ook voor de nodige belichting. Dit kan net zo goed zonlicht zijn, als u maar goed en niet overbelicht of onderbelicht in beeld bent. 

4. Kort en krachtig

Is het een video boodschap waarin slechts 1 iemand voorkomt? Dan kan de boodschap zo uitgebreid gemaakt worden als u maar wilt. Gaat het om een video waarin veel mensen hun boodschap doen? Houd ieder zijn stuk dan kort en krachtig

Dit zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor afleiding en dat ieder bericht duidelijk overkomt! Vul uw spreektijd dus niet in met onnodige zinnen die in principe niets toevoegen.

5. Indien nodig, besteed uit

Tot slot: Als het om een uitgebreide video gaat en u de mogelijkheid heeft, besteed de productie dan uit aan een professionele videograaf! Dit artikel is zeker niet bedoeld om u ertoe te overtuigen uw video boodschap aan ons te laten filmen, maar daadwerkelijk om u van de nodige kennis te voorzien.

Een serieuze tip is echter alsnog om het filmen en monteren van de video uit te besteden als het echt om een uitgebreide variant gaat. Zo heeft u garantie op goede kwaliteit, goed beeld, goed geluid en een 4K video

Daarnaast leveren wij bij iedere videoproductie ook gratis kleurcorrectie. Kleurcorrectie zorgt ervoor dat uw video de juiste sfeer krijgt. Juist met een video boodschap is dit dus erg belangrijk!

De keuze is aan u!

Al met al, de keuze of u het uitbesteed of zelf doet is volledig aan u! In ieder geval weten wij zeker dat u in beide gevallen erg veel heeft aan de tips en tricks hierboven!

Heeft u vragen aan ons over het maken of laten maken van uw eigen video boodschap? Neem dan gerust contact op en u komt automatisch terecht bij één van onze specialisten.

Ook kunt u een gratis offerte aanvragen! Vul hierbij natuurlijk zo duidelijk mogelijk uw wensen in.

Volg BEKA Media op Instagram om als eerst onze nieuwste projecten te zien te krijgen!

Loading...