fbpx

Drone piloot huren? Klik hier om onze pakketten te bekijken of uw aanvraag in te dienen!

Drone piloot huren? Hier moet u zijn!
Drone piloot huren

Een drone piloot huren, iets vrijwel nieuws, maar ook iets erg unieks in de filmindustrie. Wij van BEKA Media bieden u de unieke mogelijkheid! Een drone piloot huren tegenover een betaalbare prijs doet u bij ons!

Meteen onze drone piloot pakketten bekijken? Klik dan hier. Wilt u meer te weten komen over het huren van een drone piloot? Lees dan vooral even verder!

Zit er geen geschikt pakket tussen naar uw wens? Dan heeft u nog altijd de optie “Prijs op maat aanvragen”. Wanneer u voor deze optie klikt krijgt u een aantal vragen waarna wij op basis van uw specifieke wensen een gratis offerte voor u zullen opmaken!

Drones zijn de afgelopen jaren erg ontwikkeld en ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de filmindustrie. Beelden vanuit de lucht zien er niet alleen spectaculair en mooi uit, maar ze dragen ook nog eens enorm bij aan uw videoproductie.

In dit artikel leest u alles wat u moet weten over het huren van een drone piloot. Ook vertellen wij u meer over hoe drone beelden bijdragen aan uw video, wanneer drone beelden wel en niet mogelijk zijn, wat belangrijke punten zijn en nog veel meer! 

Inhoudsopgave

– Een drone piloot huren, hoe gaat het in zijn werking?
– Bij welke soorten video’s kan een drone piloot worden gehuurd?
– Voordelen van een drone piloot huren
– Waar kan geen drone piloot worden gehuurd?
– Beeld & geluid van de drone
– Uw eigen drone piloot huren?

Drone piloot huren

Een drone piloot huren, hoe gaat het in zijn werking?

Stap 1

Een drone piloot huren kan in veel verschillende situaties een goede keuze zijn, maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werking?

Allereerst is de belangrijke vraag of u een losse drone piloot wilt inhuren, of drone beelden als extra dienst wilt bij bijvoorbeeld uw bedrijfsfilm, trouwvideo of huwelijksaanzoek. Het verschil tussen drone beelden als extra dienst en een losse drone piloot huren is dat u bij een losse drone piloot alleen drone beelden (en eventueel de gemonteerde video) ontvangt.

Als de drone piloot een extra dienst is worden er naast de beelden vanaf de grond ook extra beelden vanuit de lucht gemaakt. In dat geval is de drone piloot dus een klein onderdeel van het totale plaatje.

Dit laatste is sowieso bij de meeste videoproducties een absolute aanrader. In het geval van een bedrijfsfilm kunnen de drone beelden net dat extraatje zijn dat uw video voor de kijker een stuk aantrekkelijker maakt. Ook bij uw huwelijksaanzoek kan een drone piloot de kers op de taart leveren.

In principe zijn er dus twee mogelijkheden. Optie 1 is (bijvoorbeeld) een cameraman inhuren voor uw huwelijksaanzoek en daarnaast om uw video een stuk mooier te maken een drone piloot huren. Optie 2 is alleen de drone piloot huren en de beslissing maken of u de beelden vanuit de lucht los wilt ontvangen, of hier wel een vloeiende edit van wilt, bijvoorbeeld op de beat. 

Stap 2

Mocht uit deze keuze die we van u verwachten blijken dat u enkel een drone piloot wilt huren, dan kunt u een keuze maken uit één van onze pakketten. Zit het pakket naar uw wensen hier niet tussen? Dan kunt u bij de pakketten de optie “Prijs op maat ontvangen” aanklikken. Door alle informatie met betrekking tot uw wensen in te vullen kunnen wij u een op maat gemaakte offerte toesturen. 

Is uw keuze om een drone piloot als extra dienst te huren? Dan kunt u een algemene offerte aanvragen. In de offerte selecteert u of u bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek organisatiebedrijfsfilmtrouwvideo of een aftermovie wilt. Bij de optie drone beelden kiest u vervolgens natuurlijk voor “Ja”. 

Wilt u liever persoonlijk met één van onze specialisten spreken en via deze weg een afspraak maken? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor uw verzoek en vragen. 

Voorbeeldvideo: Promotievideo met droneshots

Stap 3

De volgende stap is het vaststellen van de afspraak, indien de prijs die wij geven in uw budget past. In de eerste instantie geven wij u een prijs op basis van het best mogelijke. We pakken hierbij alle filmuren die nodig zijn om het beste resultaat te creëren en wij maken deze prijs op basis van de best mogelijke apparatuur die we voor uw videoproductie kunnen gebruiken. Indien u met de prijs akkoord gaat, ondertekent u de offerte.

Als het bedrag toch buiten uw budget valt dan horen wij dat graag van u. In dat geval kunnen wij kijken of we bijvoorbeeld bepaalde beelden kunnen weglaten om het voor u wat goedkoper te maken.

Ook kunnen we ervoor kiezen om wat neutraler apparatuur te gebruiken. In dit geval krijgt u uiteraard nog steeds een 4K video en 4K drone beelden, maar dan bijvoorbeeld net wat minder cinematisch. Nadat we een akkoord met u hebben bereikt stellen we de datum vast.

Starten maar!

Zijn deze stappen voldaan? Dan is het een kwestie van starten. Onze filmploeg en drone piloot zullen met de nodige specialisten op de afgesproken datum met alle voorbereidingen op de locatie zijn. Uiteraard behouden we in deze periode contact en zijn wij flexibel bereikbaar voor u als klant.

Nadat de beelden zijn gemaakt start onze video editor aan de montage (indien deze in uw pakket zit). Over het algemeen kunt u voor de montage rekenen op een tijd van maximaal 1 tot 2 weken. Toch zullen wij u na afloop van de opnames vertellen hoelang wij schatten dat de montage zal duren. Het kan namelijk nog wel eens verschillen per video. Heeft u de video eerder nodig dan onze levertijd? Dan kunt u kiezen voor een spoedopdracht!

Drone piloot huren

Bij welke soorten video’s kan een drone piloot worden gehuurd?

Een drone piloot huren kunt u bij vrijwel alle soorten videoproducties doen. Bij iedere soort video hebben de drone beelden echter een ander doel.

Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een drone piloot te huren bij uw bedrijfsfilm. In dat geval zal het eerste shot van uw bedrijfsfilm vaak een drone shot zijn.

Wij maken vaak gebruik van een beeld waarbij de drone vanuit de lucht langzaam iets dichterbij het bedrijfspand komt. Het doel hiervan is om in eerste instantie meteen de aandacht van de kijker te trekken. Op deze manier wordt de nodige nieuwsgierigheid opgewekt. 

Vervolgens laten we de kijker door dichterbij het pand te komen, of zelfs naar binnen te gaan, beseffen dat we meer over uw bedrijf gaan tonen in de komende minuten of seconden. Bij promotievideo’s en bedrijfsfilms gebruiken wij de drone beelden op dusdanige wijze dat dit marketing gerelateerd het juiste doel behaalt. 

Verder kunt u onze drone piloot ook huren voor bijvoorbeeld uw trouwvideo of uw huwelijksaanzoek. Bij zo’n soort video gaat het natuurlijk niet om de marketing, maar meer om de mooie herinnering. De beelden vanuit de lucht maken dit soort video’s simpelweg veel mooier en aantrekkelijker.

Enorme lichtgevende “marry me” borden bijvoorbeeld. Deze zien er vanuit de lucht nog mooier uitdan vanaf de grond. Deze mogelijkheid om uw video een stuk mooier te maken zou u dus niet moeten laten liggen!

Een andere soort video waarbij het laten maken van beelden vanuit de lucht een aanrader is, is bij een aftermovie. Dit is echter in de meeste gevallen enkel mogelijk als het evenement waarvan u een aftermovie laat maken buiten plaatsvindt.

Bekijk hier enkele aftermovies waarbij drone beelden gebruikt zijn. Bij hoge uitzondering kan er ook wel eens binnen in gebouwen gevlogen worden. Het gebouw moet hier dan wel voor geschikt zijn. 

Voorbeeldvideo: Huwelijksaanzoek met dronebeelden

Voordelen van een drone piloot huren

Een drone piloot huren heeft hoe dan ook talloze voordelen. Of de beelden nu bedoeld zijn voor een bedrijfsfilm, huwelijksaanzoek, bruiloftsvideo of aftermovie. Dronebeelden dragen in 90% van de situaties enorm bij aan het eindresultaat. Hieronder hebben wij enkele grote voordelen van het huren van een drone piloot opgesomd. 

Meteen de aandacht, goed voor de marketing

Het eerste voordeel is met name geldig voor drone beelden die voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsfilm of promotievideo die start met een droneshot. Een spectaculair beeld vanuit de lucht trekt namelijk per direct de aandacht van de kijker. Zelfs als de kijker niet geïnteresseerd is in hetgeen dat u verkoopt of in de informatie die u gaat delen, is de kans groot dat hij of zij er toch voor kiest nog eventjes verder te kijken. Laat staan een kijker die wel interesse heeft in uw bedrijf!

Het eerste droneshot wordt door onze drone piloot dusdanig gemaakt dat het een aantrekkelijk beeld is en de start van een geweldige video aankondigt.

Daarnaast vinden veel mensen het ook simpelweg erg mooi om beelden vanuit de lucht te zien. Omdat de meeste mensen in het dagelijks leven niet vliegen of op een extreem hoog gebouw komen zijn ze een uitzicht van zo hoog niet gewend. Ook dit is een factor die ervoor kan zorgen dat ze langer blijven kijken. Kortom, een droneshot is niet alleen mooi en pakkend, maar ook marketingtechnisch goed om gebruik van te maken.

Zeer overzichtelijk

Beelden vanuit de lucht zijn de meest overzichtelijke beelden die er gemaakt kunnen worden. Wij zijn dan ook van mening dat in de meeste video’s hier en daar even het overzicht bewaard moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspand met allerlei producten die we 1 voor 1 in beeld brengen.

Tussen alle beelden door laten we even uw pand een aantal seconden vanuit de lucht zien, waarna we weer verder gaan met de shots van binnen. Het klinkt erg ingewikkeld, maar in een video is het een fantastische optie om even tot rust te komen!

Drone piloot huren

Momenten vanaf verschillende standpunten in beeld

Een drone piloot zorgt voor de volgende voordelen met name in situaties zoals huwelijksaanzoeken en aftermovies. Bij dit soort gebeurtenissen komen er immers erg belangrijke momenten voor die zich soms geen tweede keer afspelen. Indien u bij uw videoproductie een drone piloot huurt, dan kunnen zowel onze cameraman als de drone piloot belangrijke momenten vanaf verschillende standpunten filmen.

Dit kan ook gedaan worden met meerdere camera’s of meerdere cameramannen, maar een drone zorgt naar onze mening toch voor het mooiste perspectief.

Daarnaast geven wij het u altijd aan als het ons een beter idee lijkt om meerdere cameramannen naar uw evenement te te sturen. Omdat dit wel voor hogere kosten zorgt is de keuze uiteraard aan u. Wel leidt het vaak tot een mooier eindresultaat. 

Tijdens de edit van de video zal er uiteindelijk gevarieerd worden tussen de dronebeelden en de beelden van de camera. Dit noemen we ook wel “multicammen”.

Sfeer & teksten

Tot slot kunnen de beelden van de drone piloot de juiste sfeer in de video versterken. Gaat het bijvoorbeeld om een romantische trouwvideo? Dan kunnen de dronebeelden uw video net wat romantischer maken.

Ook zijn dronebeelden vaak de ideale beelden om bijvoorbeeld namen, logo’s en andere teksten in beeld te brengen. Ook kan de opbouw van de video op de mooiste manier worden gemaakt als er drone beelden zijn. 

Voorbeeldvideo: Bedrijfsfilm met dronebeelden aan het begin & tussendoor

Waar kan geen drone piloot worden gehuurd?

Een drone piloot huren is al met al vaak dus een goede keuze. Wij zorgen er op locatie voor dat de juiste drone beelden worden gemaakt. Toch zijn er een aantal situaties waarin een drone piloot huren geen mogelijkheid is. Dit is met name het geval in situaties waarbij er een vliegverbod is op de locatie waar er gefilmd wordt. Eer zijn diverse soorten locaties waar vliegen met een drone verboden is. 

Vliegvelden & legerbasissen

Omdat een drone piloot hoe het ook bekeken wordt toch “meedoen” aan het vliegverkeer is het ten strengste verboden in de buurt van vliegvelden te vliegen. Drones kunnen tot een bepaalde hoogte komen.

Op veel plekken is dit geen probleem omdat de hoogte van de drones veel lager is dan de hoogte van vliegtuigen. Dit verandert echter wanneer het gaat om vliegtuigen die landen of opstijgen.

Een drone pilot die in de buurt van een vliegveld vliegt kan een groot gevaar vormen. Onze drones geven het overigens aan als we ons op een locatie bevinden waar opstijgen gevaarlijk is. Hier dienen we in dergelijke situaties helaas wel rekening mee te houden.

Verder kan het ook verboden te vliegen zijn in de buurt van militaire basissen. Ook bij belangrijke gebouwen van de staat bestaat de kans dat het niet mogelijk is beelden vanuit de lucht te maken.

Wij kijken uiteraard wel voor de opnamedag alvast of de locatie geschikt is voor drone beelden zodat we niet op het laatste moment tegen een verrassing aanlopen. Wel moeten we hierbij vermelden dat het niet erg vaak voorkomt dat we op bepaalde plekken niet kunnen vliegen. 

Buitenland

Omdat wij ook internationaal werken vinden we het belangrijk ook dit stukje informatie mee te geven. Bij een shoot in het buitenland bestaat de kans dat drone beelden een stuk lastiger te maken zijn. Dit heeft te maken met het feit dat drones niet bij ieder land de grens over kunnen. Landen zijn erg voorzichtig met het toelaten van drones. Dit heeft niet alleen te maken met het gevaar op privacy inbraak, maar ook met het feit dat drones steeds vaker worden ingezet als oorlogswapens. 

Dit betekent niet dat het in het buitenland onmogelijk is om met een drone te filmen. Het kan echter wel zo zijn dat er in het land van bestemming een drone gehuurd moet worden omdat onze eigen drone niet mee kan. Afhankelijk van het land waar we gaan filmen zullen onze specialisten van te voren uitgebreid de regels van het land doornemen en deze incalculeren.

Drone piloot huren

Beeld & geluid van de drone

Een drone piloot huren gaat ten alle tijden in 4K kwaliteit. Dit houdt in dat video’s in 4K worden gefilmd, in 4K worden gemonteerd en dus ook worden geëxporteerd en geleverd. Hierdoor zijn ook alle drones die wij gebruiken van 4K kwaliteit.

Over het algemeen gebruiken we met name de drones van DJI. Als u dus bijvoorbeeld een promotievideo laat maken van uw bedrijf, dan zijn zowel de beelden die met de normale camera zijn geschoten als de beelden vanuit de lucht van zeer hoge kwaliteit. 

Met het geluid zit het iets anders. Drones nemen tijdens het maken van opnames namelijk geen geluid op. Niet zo gek ook, als we ons bedenken dat we niet erg veel zouden hebben aan het geluid dat van hoog in de lucht wordt opgenomen. Onder onze video’s zitten vaak toepasselijke deuntjes. Daarnaast loopt het geluid van de video zelf of de eventuele voice-over vaak onder de beelden. Dit is dus ook het geval bij de droneshots. Het beeld is van topkwaliteit en geluid van de drone zelf is er niet.

Wel maken we uiteraard gebruik van geluidseffecten. Op het moment dat de drone dus bijvoorbeeld een actievolle beweging maakt, versterkt een toepasselijk geluidje dit effect.

Uw eigen drone piloot huren?

Bent u voorzien van alle nodige informatie en vindt u het tijd om meteen uw eigen drone piloot te huren? Bekijk dan onze pakketten! Wilt u een complete productie met een drone piloot als extra dienst? Vraag dan een gratis offerte aan of neem contact met ons op!

Laat hieronder vooral nog even een reactie achter of u wat heeft gehad aan deze informatie en waarover u de volgende keer een artikel zou willen lezen!

Loading...